En EXPLOSIV överkroppskombination

Kära läsare,

Idag ska jag prata om en EXPLOSIV, dynamit och tidstestad träningskombination för överkroppen som gör underverk om du vet hur du kombinerar den i din rutin effektivt.

Det här inlägget är för dig som vill bygga REAL styrka. Pumpar och toner, klicka bort NU.

Däremot, om du är en del av den ”förnuftiga minoriteten” som vill bygga axlar som bokstavligen POPPAR ut ur din skjorta, ett bröst som BULGES med KRAFT OCH INTENT - och en bred ”ladugårdsdörr” som BACK - läs vidare!

Faktiskt, läs inte bara. Läs inte bara en gång, men två gånger, eller till och med tre gånger - det är så viktigt.

Rutinen jag ska prata om är extremt enkel, men otroligt nog ignoreras av många människor. Den består av endast två övningar.

Det stämmer - bara två. Du kan arbeta mer om du tror att du behöver, men du kommer sannolikt inte att finna det nödvändigt att göra det.

Det kräver ingen annan utrustning än en chinning bar - och även det krävs inte om du har någon annan plats att hänga på (t.ex. en avsats, en trädgren, apa barer, och så vidare). Det ger en riktigt tuff träning för att vara ärlig - men det gör det utan att äta upp hela dagen.

Och du kan göra denna kombination, och gör ingen annan övning för överkroppen - och du skulle fortfarande göra fantastiska och explosiva vinster när det gäller överkroppen.

Nu, just nu har du förmodligen räknat ut vad en av övningarna är - och du har rätt, min vän - det är den gamla goda PULL-UP. Men det är en pull-up som görs i rätt form tills hakan korsar baren, gjort långsamt och för repetitioner (och gjort UTAN ”kipping”).

Den andra övningen är en annan tuff - och en som ännu mer ignoreras än pull-up - och det är handstand pushup. Gör dessa två övningar synkroniserade ett tag, min vän, och du kommer snart att köpa nya skjortor för dig själv.

Jag gjorde 40 STRÄNGA OCH LÅNGSAMMA pull-ups och 40 STRÄNGA OCH LÅNGSAMMA handstand pushups som en del av min rutin idag - och tro mig, det var inte mycket annat jag kunde passa när det gäller överkroppsarbete förutom vissa underkroppsrörelser och kärnarbete.

Dessa två rörelser arbetar hela överkroppen i marken - om du vet hur du gör dem korrekt.

Problemet är, de flesta gör dem INTE korrekt.

Du kommer att se folk som gör half ass ”kipping pull-ups” i den lokala parken och hävdar att de har slagit ut ett ”rekordantal reps” - och ändå ser armarna ut som kläder ”flailing off” klädhängare.

Och som övning #2? Den bra ole handstand pushup?

Tja, du skulle vara hårt pressad för att hitta EN av 100 personer som gör det - få det här - BASIC-varianterna av denna övning korrekt - REAL toughies.

Och ja, jag sa BASIC-varianten!

Hur som helst, varför fungerar dessa två övningar så bra?

Tja, först för att de är sammansatta övningar som fungerar hela överkroppen - i motsats till övningar som påstår sig isolera en viss muskel.

Jag har talat mer (långt) om detta i 0 Ursäkter Fitness men för tillfället - låt oss bara säga att om du är smart - kommer du att fokusera på TOUGH COMPOUND rörelser som ger dig MAX-resultat i motsats till ”pseudopump som genererar kaninlockar” på närmaste gym.

För det andra, och ännu viktigare eftersom de tränar samma muskler hårt i motsatta riktningar - och den här sista biten är viktig - tränar de samma muskel, i motsatta riktningar, vilket ger dig muskler och senor som är flexibla och starka i ALLA riktningar i motsats till en.

Tänk på det här sättet - vilken användning skulle ett gummiband vara om du bara kunde dra ut ena änden av det?

Samma sak gäller för din kropp. Pull-up-rörelsen kräver ALLA dina överkroppsmuskler för att dra din överkroppsvikt och handstand pushup (liksom många andra pushups jag pratar om i 0 Ursäkter Fitness) kräver att de trycker på samma vikt.

När du drar, böjer du ryggen och drar dina axelblad ”tillbaka”, och du gör precis motsatsen när du gör handstand pushups - och detta är det som leder till balanserad muskelutveckling, i motsats till, säg, ”Hunchback of Notre Dame” titta där du arbetar bröstmusklerna till den punkt att du stannar böjd över, men försummar att göra något tillbaka arbete (och detta är vanligare än du skulle tro).

Nu, en sista sak innan du ”bundet” av din årslånga abborre på soffan och faller platt i ansiktet och försöker göra en handstand pushup eller till och med en handstand.

Kom ihåg att denna typ av rutin INTE är för oinvigde.

Om du precis börjar, det här är INTE för dig.

Om du inte har gjort pushups och pullups på ett tag, börja med regelbundna pushups och bli bra på dem innan du arbetar upp till de andra två.

Det är avgörande - bita inte av mer än du kan tugga - annars kommer du att gå bakåt, inte framåt. Och naturligtvis, som alltid, kom ihåg att ALLTID behålla god form.

Följ denna typ av rutin religiöst, och du kommer snart att ha överkroppsutveckling för att konkurrera med de lokala ”gorillorna” i parken (eller gymmet, hehe) - och vad mer??

Du kommer att ha solid, FUNKTIONELL styrka att gå med det också - att ”gymgorillorna” ALDRIG kommer att komma nära matchning!

Vänliga hälsningar,

Rahul

P.S. - Du vet vad som är bra med grejerna i 0 Ursäkter Fitness? Några av pushups arbetar inte bara överkroppen i marken - de fungerar HELA KROPPEN - inklusive hjärt-kärlsystemet på en nivå som du INTE kommer, jag upprepar, INTE, tro min vän. Och ovanstående kombination jag har nämnt är bara EN, min vän. Bara en - och för att lära sig mer sådana otroligt enkla, men brutalt effektiva träningskombinationer, ta din kopia av systemet här - 0 Excuses Fitness System