“Vi radite 500 sklekova dnevno, a ipak...”

Čovječe, ovaj prokleti potez - očito nikada ne završava potez.

Preselio sam se između zemalja, kretao sam se između vremenskih zona, kretao sam se između gradova, radio sam to zilione puta u prošlosti, vozio U vuče gore-dolje prokletu zemlju “učeći u letu” - u Kini sam to čak i očito učinio bez... (ah, ali to je druga priča za neko drugo vrijeme koje sam podijelio negdje drugdje) - ali ovaj potez?

Podsjeća me na to zašto više volim svoj nomadski način života i NIKADA ne živim u Indiji - ili sa “porodicom” - šta god to moglo (meni, osim kćeri, uvijek nije postojalo većinom).

Nikad nisam razumio ovu sklonost mnoge žene moraju kupiti beskorisno smeće - onda ga spremiti za magarčeve godine da skupljaju prašinu, a zatim ga premjestiti naprijed-natrag godinama kasnije. Kapanje dopamina dobijem ga, ali nekome ko je instinktivno spakovao ekonomiju prostora cijeli svoj život - samo, ah, ne dobijam...

Supruga se stalno žali “tako je porodični život”.

To je ako to napravite na taj način, živeći u stanovima zaraženih žohara od rođenja, privlačeći istu prokletsku stvar za sebe u dobi od 70 godina plus... sve do vrana koje se bacaju.

Ne krivo me shvatiti, za mene su to sve znakovi iz Univerzuma, ali ako pogledate na to praktično...

U svakom slučaju - nema smisla razgovarati s neupućenima koji to ne žele, pa ne, ali poenta je ovo - čak i pokretači tokom selidbe, ovi momci kreću teške stvari sve dang dana - pitali su me da li sam bio u treningu snage, jesam li udario u tešku torbu i tako dalje.

Ponudio sam da im pomognem da podignu stvari, i učinio sam.

I dalje krećem kutije sa svim smećem koje mama leži okolo. Uh

I sjećam se dana - da dođem uskoro opet - kad sam to bio ja i kofer, samo sam se preselio sve prazne na noćnom ormariću, hehe.

U svakom slučaju - dok sam premještala tešku torbu, koju je žena htjela da još jednom učinim, pitao sam je zašto nije jednostavno tražila pokretače da to učine.

Naravno, to nije dobilo logičan odgovor “radite 500 sklekova dnevno, a ipak!”

Pa, kćerka ga je pokupila i doslovno gurnula tamo gdje je trebala biti. “Nema pomoći” nastavila je vikati...

A što se mene tiče, nisam ni učinio 500 sklekova niti sam učinio 500 čučnjeva tokom protekle sedmice, i nekako sam RARING da se vratim tome - veliko vrijeme!

Ali zanimljivo je da efekti ove vrste treninga ne odlaze tako lako, svi sa pola mozga to mogu “vidjeti” - čak i muškarci četiri puta veći (doslovno).

(molim vas, izvucite svoj um iz oluka u tom pogledu, hehe).

U svakom slučaju..

VISOKO preporučujem da barem jednom sedmično radite 500 pushup i čučnjeva, ako ne i više.

Oni će izgraditi snagu, kondiciju i zdravlje na način u vama ništa drugo neće ili može.

I već ste pročitali sve rave kritike o tome kako su ovi kursevi doslovno promijenili živote i nastavili.

Nabavite dva kursa i osnovicu za njih ovdje -

Središnji pushup

čučanj 101

0 izgovora Fitness sistem

(obrnutim redoslijedom bi bilo najbolje! Hehe).

Oh, na još jednu bilješku, zajedno s Audibleom, stavljajući 100 plus knjiga iz svih tvrtki - objavili smo i lijepu malu aplikaciju koja će uskoro biti dostupna na Amazon Appstoreu. (Aplikacija 0 izgovora za fitness)

I o tome ću vas obavještavati.

Za sada idem obnoviti neke certifikate.

Nabavite gore navedene kurseve sada.

Pročitaj ih. Učini ih. Ostavite recenziju!

I podijelit ću vaše priče sa svijetom!

Najbolji

Rahul Mookerjee - Fan zona, informacije