Giraffenpoten en nog veel meer. Hehe.

Ik heb ooit een boek geschreven over een femme fatale - een van de vele - die op „Happy Giraffe International School” werkte.

Ik ken ook een man genaamd „Giraffe”. De namen die Chinezen bedenken, hehe, maar voor zover ik kan zien heet hij nu „Louis”.

Ik heb begrepen dat hij vaak naar Frankrijk gaat.

Slimme kerel in veel opzichten...

Hoe dan ook, ik heb altijd lange ledematen gehad. Giraffenpoten en lange aapachtige armen - en die worden bij de meeste sporten natuurlijk als een nadeel beschouwd - denk ik dat zwemmen uitgesloten is.

En ook op het gebied van kracht is het verkeerde idee van „kort maar dik” beter.

Niet waar, mijn vriend.

We zijn er in veel verschillende maten, vormen en tot op zekere hoogte hebben we geen controle over genetica, maar we kunnen wel bepalen wat we ermee doen.

Als je ervoor zorgt dat een van nature zwakke grip zwak blijft, heb je daar controle over - en als je dat niet doet, is dat aan JOU, niet aan je genetica.

Ben Affleck zei het het beste over zijn lichaamsbouw, denk ik.

„Ik heb geen controle over hoe mijn film het uiteindelijk zal doen, maar als het iets is dat ik kan beheersen, zoals mijn lichaamsbouw, en ik niet, dan is dat mijn eigen schuld.”

Hetzelfde, Jeff Bezos.

Zoals hij ooit beroemd zei: innoveren en falen is één ding, dat gebeurt niet zomaar, het moet worden aangemoedigd.

Maar als je iets doet dat je al duizenden keren eerder hebt gedaan, per proces, en je faalt omdat je het proces niet goed hebt gevolgd, iets waar je controle over hebt, dan is dat jouw schuld.

Er is een zeer waardevolle les, of twee, of meer in die twee opmerkingen - en ik blijf hetzelfde zeggen.

Concentreer je op wat je wilt, niet op wat je niet wilt, om daar te komen, een van de dingen die je doet, is je concentreren op wat je kunt beheersen - DOEN - niet alle misdadige redenen die je niet kunt of zou moeten doen, of „pech” of andere onzin waar de menselijke geest in het algemeen voor bestemd is om voor te vallen.

Ja, de menselijke geest zelf is vastbesloten om „naar die ene reden te zoeken om iets niet te doen in plaats van het te doen” - en als dat niet zo was, zouden we in de eerste plaats niet innoveren, d.w.z. dingen gemakkelijker maken. Hehe.

Hoe dan ook, waar moet ik heen met dit alles?

Mijn dochter vroeg me vandaag of haar benen lang waren in vergelijking met haar lichaam, hoe lang ze zou zijn als ze 11 was, en nog veel meer.

Ik heb gelachen.

Nee, ik heb het haar verteld. Allemaal prima, maar mijn benen - ja, als een giraf!

giechelde ze.

„Ja, een beetje”.

Ik herinner me dat een zekere 'Carol' me dat ooit ook vertelde over mijn lange benen, maar hey - hoe meer je heuvels beklimt, en hel, ik begon mijn intense routine op 35-jarige leeftijd, dus dat bewijst gewoon dat leeftijd nergens voor in de weg staat - hoe langer en slanker je benen en je botstructuur worden.

Lange armen worden gezien als „niet goed voor pull-ups”.

Baloney, zoals je kunt zien.

Het gaat erom wat je doet met wat je gegeven wordt, mijn vriend.

Het gaat erom geen excuses te maken, en die lange hendels kunnen ongelooflijk handig en krachtig zijn als je er naar grijpt, takedowns enzovoort, vooral in combinatie met een sterke grip en vallen.

Sommige van de beste boksers ter wereld hebben lange armen, in een sport waar korte armen als de beste worden beschouwd.

Lange armen, langer natuurlijk gemaakt door al dat Gorilla Grip-werk dat ik doe.

Hoe dan ook, het punt van dit alles?

Is dat het niet om het uiterlijk gaat.

Het gaat om functie.

Het gaat niet om een sixpack, het gaat om een functionele kern.

Dat mag allemaal niet worden opgevat als een excuus om dik en slordig te zijn.

Hier is de lakmoes, als je als grote kerel een magere kerel kunt overtreffen als alle andere dingen gelijk zijn, ben je waarschijnlijk „groot”, en niet zo dik.

Als je dat niet kunt, nou...

Functie is uiteindelijk wat alles bepaalt, mijn vriend.

Functionele kracht, functionele fitheid, wat je met die conditionering kunt doen, hoe je het op JOUW leven kunt toepassen, niet noodzakelijk alleen sporten of heuvels beklimmen enz.

DAT is waar dit allemaal om draait, om JOU te helpen niet alleen in de beste vorm van je leven te komen, maar dat ook te gebruiken om je andere doelen te bereiken.

En die functie, die prestatie, dat is de ultieme indicator van hoe fit je bent - of hoe dik - of hoe ongeschikt.

Cijfers liegen nooit, aan het eind van de dag...

Tests misschien wel, maar cijfers meestal niet.

En dat is dat voorlopig.

Om het fitnesssysteem van wereldklasse dat duizenden en duizenden mensen, en waarschijnlijk miljoenen uh-ns, heeft geslagen, hehe in de toekomst in SHAPE te krijgen - en precies SNEL - nou - stap HIER in de trein - het 0 Excuses Fitness System.

Geen excuses, vriend.

En dat is dat, ik kom snel terug.

Beste

Rahul Mookerjee

PS - Onthoud ook altijd dat POWER gepaard moet gaan met conditionering.

Flexibiliteit zou dat ook moeten zijn.

Alles past bij elkaar, misschien leggen mijn boeken over isometrie dit het beste uit - zowel theoretisch als praktisch.

En dat verklaart de lovende recensies die ze krijgen: isometrische en flexibiliteitstraining en geavanceerde, DIEPGAANDE isometrische en flexibiliteitstraining.

Laat ze NU beginnen om je gezondheid en conditie naar tot nu toe ONGEZIENE niveaus te tillen, mijn vriend.