Giraffben, och mer. Hehe.

Jag skrev en gång en bok om en femme fatale - en bland många - som arbetade på ”Happy Giraffe International School”.

Jag känner också en kille som heter ”Giraff”. Namnen kinesiska kommer med, hehe, men från vad jag kan säga att han heter ”Louis” nu.

Han åker mycket till Frankrike från det jag samlar.

Smart kille i många avseenden...

Hur som helst, Jag har alltid haft långa lemmar. Giraffben, och långa, apa som armar - och naturligtvis betraktas dessa som en nackdel i de flesta sporter - simning utesluten antar jag.

Och styrka klokt också, människor har denna felaktiga uppfattning om ”kort men tjock” är bättre.

Inte sant, min vän.

Vi finns i många olika storlekar, former och former, i en utsträckning kan vi inte kontrollera genetik, men vi kan kontrollera vad vi gör med det.

Om du tillåter ett naturligt svagt grepp att förbli svag, det är ett val du kan kontrollera - och om du inte gör det, det är på DIG, inte din genetik.

Ben Affleck sa det bäst om sin kroppsbyggnad, Jag tror.

”Jag kan inte kontrollera hur min film kommer att göra i slutändan, men om det är något jag kan kontrollera, som min kroppsbyggnad, och jag inte, det är på mig ”.

Samma sak - Jeff Bezos.

Som han en gång berömt sa, det är en sak att förnya och misslyckas, det händer inte bara, det bör uppmuntras.

Men om du gör något du har gjort zillioner gånger tidigare, per en process, och du misslyckas eftersom du inte följde processen ordentligt, något du kan kontrollera - då är det på DIG.

Det finns en mycket värdefull lektion, eller två, eller mer i dessa två kommentarer - och jag säger hela tiden samma sak.

Fokusera på vad du vill, inte vad du inte gör, att komma dit, en av de saker du gör är att fokusera på vad du kan kontrollera - DO - inte alla miscallenous skäl du inte kan, eller borde inte, eller ”otur” eller andra B.S. det mänskliga sinnet i allmänhet är trådbundet att falla för.

Ja, själva det mänskliga sinnet är kopplat till ”leta efter den ena anledningen att inte göra något i motsats till att göra det” - och om det inte var så skulle vi inte vara innovativa i första hand dvs göra saker enklare. Hehe.

Hur som helst var leder jag fram till allt detta?

Min dotter frågade mig idag om hennes ben var långa jämfört med hennes kropp, hur lång hon skulle vara när hon var 11, och en mängd andra saker.

Jag skrattade.

Nej, jag berättade för henne. Allt helt bra, men mina ben - ja, som en giraff!

hon fnissade.

”Ja, lite”.

Jag minns en viss ”Carol” en gång berättade för mig det också om mina långa ben, men hej - ju mer du klättrar kullar, och helvetet, jag började verkligen min intensiva rutin vid 35, så att bara bevisar ålder är inget hinder för någonting - ju längre och smalare dina ben, och din benstruktur blir.

Långa armar betraktas som ”inte bra för pull-ups”.

Baloney, som du kan säga.

Det handlar om vad du gör med det du får, min vän.

Det handlar om att inte göra ursäkter, och de långa spakarna kan vara otroligt användbara och kraftfulla när man kämpar för en, borttagningar och så vidare, särskilt i kombination med ett starkt grepp och fällor.

Några av de bästa boxarna i världen har långa armar, i en sport där korta armar anses vara bäst.

Långa armar, naturligtvis längre av allt det Gorilla Grip-arbete jag gör.

I alla fall, poängen med allt detta?

Är det att det inte handlar om utseende.

Det handlar om funktion.

Det handlar inte om en sexpack, det handlar om en funktionell kärna.

Inget av detta bör tas som en ursäkt för att vara fet och slarvig.

Här är lakmus, om du som en stor kille kan överträffa på en kulle en mager kille är allt annat lika, du är förmodligen ”stor”, och inte så fett.

Om du inte kan, väl...

Funktion är i slutändan det som dikterar alla, min vän.

Funktionell styrka, funktionell kondition, vad du kan göra med den konditioneringen, hur du kan tillämpa det på DITT liv, inte nödvändigtvis bara sport eller klättra kullar etc. heller.

DET är vad allt detta handlar om, för att hjälpa DIG att inte bara komma i bästa form av ditt liv, men använd det för att uppnå dina andra mål också.

Och den funktionen, den prestandan, det är den ultimata indikatorn på hur passande du är - eller hur fet - eller hur olämplig.

Siffror ljuger aldrig, i slutet av dagen...

Tester kan, men siffror brukar inte.

Och det är det för nu.

För att få ett fitnesssystem i världsklass som har kikat tusentals och tusentals människor, och förmodligen millio-uh-ns, hehe i framtiden till SHAPE - och rätt QUICK - ja - gå på tåget här - 0 Excuses Fitness System.

Inga ursäkter, pally.

Och det är det, Jag kommer snart tillbaka.

Bäst

Rahul Mookerjee

PS - Också, kom alltid ihåg, STRÖM - bör kombineras med konditionering.

Flexibilitet bör också.

Alla går ihop, kanske mina böcker om isometri förklarar detta bäst - både teoretiskt - och praktiskt.

Och det förklarar de fantastiska recensionerna de får - Isometrisk och flexibilitetsträning och avancerad, djupgående isometrisk och flexibilitetsträning.

Få dem NU för att börja ta din hälsa och kondition till hittills OSYNLIGA nivåer, min vän.